Hamza Dağ konuşmasında İzmir’in, binlerce yıllık tarihiyle, doğal güzellikleriyle, kültürel ve sosyal dokusuyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu belirtip, “Bizler, bu eşsiz şehrin evlatları olarak, İzmir’imizi daha da ileriye taşıma sorumluluğu ve ayrıcalığına sahibiz. Evet, İzmir için dertlenmek, İzmir’i daha ileriye taşıma arzusu bir ayrıcalık. İş dünyası olarak sizlerin katkısı, İzmir’in sadece ulusal değil, uluslararası arenada da rekabet edebilirliğini artırıyor. Bu nedenle, 1 Nisan sabahı itibariyle siz iş insanlarımızın önünü açacak, iş potansiyellerini arttıracak ve yatırımı teşvik edecek politikaları hayata geçirmeyi taahhüt ediyorum” dedi.
‘EN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP’
İzmir’in ekonomik potansiyelini maksimize etmeyi hedeflediklerini dile getiren Dağ, “Gençlerimiz de İzmir’imizin en büyük gücü ve en değerli kaynağı. Onların dinamizmi, yaratıcılığı ve yenilikçi bakış açıları, şehrimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak. Genç girişimcilerimizi desteklemek, onlara gerekli altyapıyı ve kaynakları sağlamak, İzmir’i bir inovasyon ve teknoloji merkezi yapma yolunda atacağımız en önemli adımlardandır. İzmir’imiz, stratejik konumu, zengin tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip. Ama ne yazık ki şehrimiz yıllardır maruz kaldığı ihmal yüzünden bugün tam anlamıyla potansiyelini göstermemektedir. İnşallah göreve gelir gelmez bu potansiyeli gerçekleştirmek için şehrimizi ayağa kaldıracak, uluslararası ticareti ve yatırımları çekecek projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.
‘DÜNYA TİCARETİNDE SÖZ SAHİBİ KENT’
Ulaşılabilir İzmir, İzmir Körfez Geçişi, Yeni Çevreyolu gibi projeler ile İzmir’in lojistik altyapısını güçlendirerek, ulusal ve uluslararası iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek bir şehir haline getireceklerini kaydeden Dağ, “İzmir’i bir dünya şehri yapma yolunda, bu projelerle şehrimizin ekonomik dinamizmini artıracağız ve dünya ticaretinde söz sahibi bir konuma taşıyacağız. Her bir projemiz, İzmir’in ticaretini ve turizmini canlandıracak şekilde tasarlanmıştır. Ulaşım altyapısından turizm projelerine kadar İzmir’i ulusal ve uluslararası arenada daha ulaşılabilir, daha çekici bir şehir haline getireceğiz. Ulaşılabilir Eşsiz İzmir anlayışıyla, şehrimizin her köşesini, her güzelliğini dünya ile paylaşırken, ticaretimizi ve ekonomimizi de canlandıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘Keşfet, Büyü ve İleriye Taşı’ vizyonumuzla, gençlerimizin geleceğin liderleri olmalarını sağlayacak bir eğitim ekosistemi oluşturacağız. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme ve girişimcilik merkezleri ile donatılmış İzmir Bilim Merkezi ve Bilişim Kampüsü, gençlerimize teknoloji ve inovasyon alanında dünya standartlarında bir eğitim sunacak. İstihdam ofisleri ve mesleki eğitim merkezlerimizle, iş arayan gençlerimizi ve işverenleri bir araya getirerek, İzmir’in iş gücü piyasasını canlandıracağız. İzmir Online İstihdam Platformu, iş arayanlarla boş iş pozisyonlarını eşleştirirken, İzmir Girişim Sermaye Fonu ile yenilikçi projelere finansal destek sağlayacağız. Bu yapı, genç iş insanlarının İzmir’de kariyer fırsatlarını genişletirken, şehrin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
‘İZMIR’DE ÜLKE BÜYÜMESİNE KATKI’
Dağ konuşmasında iş geliştirme ofisleri kuracaklarını söyleyerek küçük işletmelerin ve girişimcilerin ürünlerini markalaştırma, pazarlama ve dijital satış stratejileri konusunda destek alacakları bir kaynak olacağını ifade etti. 500 milyon TL bütçe ile kuracakları İzmir Girişim Sermaye Fonu’nun, denizcilikten tarım teknolojilerine, akıllı şehircilik yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi iş fikirlerine finansal destek sağlayacağını kaydetti. Dağ sözlerine şöyle devam etti: “Bu şehir potansiyelini harekete geçirirse ülke büyümesine 0.5 ile 1 puan olarak daha fazla katkı sağlama imkanına kavuşacak. Yatırım yapma iştahı olan gençlerle birlikte başaracağız. 1 Nisan’dan sonra desteğinize ihtiyacım var. Kabuğumuzu kırmak zorundayız. Öncelik trafikte olacak sonra sosyal belediyeciliğe önem vereceğiz. Her 5 yılda 5 bin tane konut dönüştürülmüş olsaydı, bugün 125 bin konut dönüşmüş olurdu. Bu şehrin kabuğunu kırmada engel olanlara karşı desteğinize ihtiyacımız var. Karşıyaka Stadı ile ilgili çok mücadele ettim. 2019’da Karşıyaka Belediye Başkanı değişince stadı devretmemizi istediler sonra protokolü imzalamaktan kaçtılar. Üçüncü lig Karşıyaka’ya yakışmıyor.”
EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise İzmir ile ilgili beklentilerini açıkladıkları konuşmasında kentin acil olarak afetlere karşı direnç kazanması gerektiğini dile getirdi. Kentsel dönüşüm politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Yelkenbiçer, şehrin en önemli sorunlarından birinin artan trafik yoğunluğu olduğunu kaydetti. Kültürpark gibi alanların artmasını isteyen Yelkenbiçer, “Kentimizde işsizlik sorunu var. İzmir’deki gençlerin istihdama katılmadığını görüyoruz. Girişimcilik desteklenmeli. Kapsamlı bir kongre merkezine de ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
GÜNDEM
02 Aralık 2024SPOR
02 Aralık 2024GÜNDEM
02 Aralık 2024SPOR
02 Aralık 2024SPOR
02 Aralık 2024GÜNDEM
02 Aralık 2024GÜNDEM
02 Aralık 2024